Menu Close

Marxes de vacances amb el teu gos o gat? Apunta tots aquests consells de viatge amb mascotes per a un experiència perfecta

L’estiu ja és aquí i amb això les anhelades vacances que tant hem merescut al llarg de l’any. És hora d’anar a la platja, visitar als nostres parents al poble o conèixer nous països. Unes experiències a les quals no poden faltar cap membre de la família, inclòs els teus gossos i gats. Et comptem els consells de viatge per a mascotes que faran que tot vagi a la perfecció.

El conviure amb peluts no és motiu per a no tenir vacances. Existeixen ocasions en les quals preferim viatjar solos, però en l’actualitat existeixen un ampli ventall d’experiències i activitats a les quals podem portar-los. Per a això, hem de preparar tot amb antelació.

Tria correctament la teva destinació de viatge amb mascotes

Segur que la majoria contáis amb destinacions en ment al llarg de l’any. Però, ja sigui una ciutat costanera o un pueblito de la serra, hem d’assegurar-nos que el nostre gos o gat pot acompanyar-nos tant en l’estada com en les diferents activitats que realitzem. Per això, triar una bona destinació i estada amb antelació ens evitarà disgustos a la nostra arribada.

Per sort, l’oferta Pet Friendly és cada vegada més major. Les localitats hotels, hostals i apartaments són conscients de l’alt volum de persones que decideixen passar les seves vacances amb la seva mascota.

Encara que hem de tenir clar diverses coses a l’hora de triar un bon allotjament:

– Que permeti a la nostra mascota gaudir de diverses zones de l’allotjament, no sols l’habitació. Hem de comprovar si podem entrar al menjador d’un hotel amb el nostre gos o si podem gaudir de jardins per a jugar.

– Presència d’un veterinari: en cas d’urgència, un bon hotel pet friendly comptarà amb especialistes que puguin atendre els nostres amiguets. O mínim, tenir un centre veterinari associat al qual poder derivar-te.

– Consells per a gaudir de la localitat: en recepció hauran de saber informar-nos de quines activitats podem gaudir amb la nostra mascota: platges canines, museus que permetin la seva presència,etc. I en cas de no poder acudir amb ells, disposar d’un espai de cures per a la nostra seguretat.

Cada transport és diferent: aconsegueix un bon viatge amb mascotes

No és el mateix viatjar amb avió, vaixell o cotxe. I tampoc és igual per als nostres peluts. Les mesures de seguretat i de control són diferents per a cada tipus de transport. Mentre que en el cotxe hem d’assegurar-nos de la seguretat de tots en el vehicle (ubicació i espai), en l’avió i amb vaixell hem de tenir més coses en compte.

Cotxe: quan viatgem amb cotxe el més important és situar a la nostra mascota de manera segura tant per al seu benestar com la de tots els passatgers. La forma perfecta de fer-ho és usant el transportín, però no totes les races, per la seva grandària s’adapten igual.
Existeixen cinturons o arnesos especials per a gossos en el cotxe. Si tries aquest model, sempre haurà de viatjar en la part posterior. Mentre que amb el transportín, la millor ubicació és en el maleter (sense gran presència d’equipatge) o en la part posterior sota el seient del copilot.

Avió: el primer que hem de fer és assegurar-nos que la companyia que hem observat accepta mascotes. No totes donen el seu vistiplau; el millor és cridar per a comprovar-lo o visitar la seva política de viatges en internet. En ella trobaràs que condicions ha de complir prèvies al seu viatge.
Una vegada acceptat, el nostre peludete haurà d’anar en un arnès fort, robust i que asseguri la seva seguretat davant qualsevol imprevist. És aconsellable incloure la seva manta o joguina favorita perquè no sofreixi tant d’estrès i se senti més còmode en l’habitacle.

Vaixell: en general, les condicions seran les mateixes que en els avions. No obstant això, aquest mitjà de transport sol ser més còmode perquè compten amb gàbies especials per al seu trasllat o zones de gaudi, en cas de tractar-se d’un creuer.

Espanya i estranger: certificats i vacunes per a un viatge amb mascotes

Per a controlar la seva seguretat, cada gos o gat compta amb la seva cartilla amb tota la informació respecte a vacunes, certificats i altres aspectes sanitaris que requereixin la seva informació. Es tracta d’un control obligatori per a cada país que rebi mascotes en el seu territori.

A Espanya l’única vacuna obligatòria és la de la Ràbia (encara que sempre es recomana complir amb el calendari complet de vacunació), igual que en la resta de la Unió Europea. Un altre aspecte que també serà obligatori és tenir implantat el microxip.

Esperem que aquest post us ajudi a millorar encara més les vacances. Aquests períodes són unes dates genials per a millorar la relació amb les nostres mascotes i gaudir al màxim de la seva companyia. En Vetropía sempre ens encarreguem que tot surti bé!